Biológiai talajerő-gazdálkodási szakértő / szakmérnök szakirányú továbbképzési szak

Biológiai talajerő-gazdálkodási szakértő / szakmérnök szakirányú továbbképzési szak indul

Közismerten ismételjük, hogy a talaj egy feltételesen megújuló energiaforrás. De miért kell megújítani, meddig tartja az erejét? Egyáltalán mi adja az erejét? Mitől függ a környezeti stresszhatásokat kivédő, toleráló képessége? És ha nem tudja kivédeni, akkor mi történik? Mi mutatja a betegség állapotát? És hogyan lehet meggyógyítani? Vajon mik lehetnek a megújítást szolgáló eszközök, módszerek? Mi mutatja a talaj egészséges, vagy „unt”, esetleg leromlott, beteg állapotát? Új talajdiagnosztikai módszerekre és környezetkímélő, megújító, regeneratív talajerőgazdálkodásra van szükség.

Ezt kínálja a SZIE Budai campusán, az Agrárkörnyezettani Tanszék (volt Talajtan és Vízgazdálkodás Tanszék) gondozásában 2018. februárjában indult „biológiai talajerő-gazdálkodási szakmérnök”, vagy „biológiai talajerőgazdálkodási szakértő” megújult szakirányú továbbképzési szak, amelynek hagyományai az intézményünkben több évtizedre tekintenek vissza. A képzés 2 félévig tart, önköltséges, levelező munkarendben folyik majd.

Kiket várunk a szakirányú továbbképzésre? Akik szeretnék az egészségüket a maguk által termelt élelmiszerrel megalapozni. Akik kiegészíteni szeretnék eddigi kertészeti, mezőgazdasági ismereteiket, ill. a gyakorlatban is hasznosítani szeretnék tudásukat!

További információ a képzésről és a jelentkezésről IDE kattintva olvasható.

Undefined